2011. április 11.

Szezámmagos ropi

Nem mondom, hogy nincs vele munka, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Sőt, lehet, hogy egyből dupla adaggal célszerű indítani. ;)

Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg puha vaj (vagy margarin)
8 dkg reszelt sajt
6 evőkanál víz
1 evőkanál ecet
1 teáskanál só
a tetejére 1 tojás és szezámmag

A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük, hagyjuk kicsit kiengedni, majd a tésztát két gombócra szedjük. A sütőt 180 fokra (légkeverésesen 160) előmelegítjük. Vékonyra kinyújtjuk, villával felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk és hosszú vékony rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Összesen négy sütőlemeznyi lesz. Kb. 10 perc alatt sülnek meg, de érdemes gyakran rákukkantani, mert hamar megpirul. Sokáig eláll - ha marad belőle. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...