2011. december 20.

Mazsolás forralt bor

Minden évben csinálok forralt bort, de még egyszer sem lett ilyen finom, mint az idén! Az ötletet Stahl könyve adta, azt lapozgattam a hétvégén, és elhatároztam, hogy kreálok valami hasonlót, mint az ő Mazsolás forralt bora - de a "kemény" szeszesitalok mellőzésével (abban vodka és tokaji aszú is van).


Hozzávalók 2 személyre:
4 dl vörösbor (pl. Merlot, valami olcsóbb - 1000 Ft alatt - fajta)
4 dl víz
4 evőkanál nádcukor
1 narancs héja
1 citrom héja
3 fahéj-darabka
6 db szegfűszeg
2 kávéskanál forralt bor fűszerkeverék
2 marék mazsola


A bort és a vizet a mazsolával egy lábasban melegíteni kezdem. Vékonyan lekanyarítom a narancs és a citrom héjait, azokat is beledobom. Hozzárakom az egyéb hozzávalókat, lassan felforralom, és 10 percig gyöngyöztetem. A tűzhelyről levéve megvárjuk, míg iható hőmérsékletűre hűl. Újramelegítve is remek!

1 megjegyzés:

  1. Köszi, következő alkalommal rakok bele én is mazsolát :) Amúgy én ezen az oldalon levő receptek közül választottam http://minu.me/-vinopedia

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...