2011. december 24.

Meggyes-diós tekercs

Íme az almás-diós tekercs továbbfejlesztett változata. Ajándéknak is kiváló, ha nem egy nagy, hanem mondjuk két kis csinos tekercset készítünk.

Hozzávalók a tésztához:
4 dkg vaj
25 dkg liszt
2,5 dkg porcukor
egy zacskó sütőpor
1 tojás
7,5 dkg tej

Hozzávalók a töltelékhez:
20 dkg magozott meggy (friss, vagy fagyasztott)
10 dkg dió apróra törve
1 alma lereszelve
2-3 evőkanál meggylekvár 
4 ek nádcukor
1 ek rum
1 kk fahéj
Egyéb
olvasztott vaj
zsemlemorzsa
1 tojás


Összekeverjük a töltelék hozzávalóit (a meggyet jól "facsarjuk ki" előtte), és hagyjuk kicsit állni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. (Én kettévágtam, mert két kisebb tekercs készült egy adagból. A széleket is megcsinosítottam egy éles késsel, hogy valóban téglalap alakúak legyenek a tészták.) Lekenjük olvasztott vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és elterítjük rajta a tölteléket. A széleket visszahajtjuk, és óvatosan feltekerjük. Lekenjük a tetejét egy tojással, és kivajazott sütőlemezre helyezve 40 perc alatt megsütjük 200 fokon. (Az első 20 percben lefedve süssük.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...