2012. november 8.

Gombás bacon-ös szűzérmék

Hát, olyan még nem volt, hogy szűzérmés recept ne lett volna finom.. Ez is isteni, és pillanatok alatt megvan.


Hozzávalók:
egy nagy (vagy két kisebb) sertés-szűzpecsenye
szeletelt bacon (annyi hogy lefedje a tepsit, nekem 6 szelet kellett)
5-6 nagy fej gomba
2 evőkanálnyi sertészsír
só, bors
2 evőkanál mustár
2 evőkanál méz

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverés).
Egy kisebb tepsit, vagy hőálló tálat kikenünk zsírral. A húst kb. 2 cm vastag érmékre szeljük, az érmék mindkét oldalát bedörzsöljük sóval. Egymás mellé ültetjük őket a tálban. A mustárt a mézzel kikeverjük, és minden érme tetejét bekenjük vele.
A gombát megpucoljuk, megmossuk, és felszeleteljük. Egy serpenyőben felolvasztunk egy evőkanálnyi sertés zsírt, rajta a gombát kevés őrölt borssal pár perc alatt megfonnyasztjuk, és az egészet ráborítjuk a húsra - úgy, hogy a szeletek közé igazítgassuk el a gombákat. 
Végül szépen beborítjuk az ételt a szeletelt bacon-nel, lefedjük alufóliával. 35 perci sütjük lefedve, majd 10 percig fedés nélkül. Olyan remek, ízletes szaftja lesz, hogy a köretként elkészített pl. rizsre is jut bőséggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...