2012. november 18.

Zabpelyhes banános tallér

A gyerekek valahogy mindig ráéreznek, ha a hétköznapok nagy rohanásában nemhogy sütkérezni, de még normálisan bevásárolni sem volt időnk, és egy jól irányzott "Anyaaaa, kérek valami édességet" felszólítással romba döntik még megmaradt anyai önbecsülésünket.
Na, ilyenkor jön ez a keksz. Bruttó negyed óra. És még egészséges is, hurrá.  


Hozzávalók:
1 csésze zabpehely
2 érett banán
1 tojás
3 evőkanál liszt
2 evőkanál méz
fél dl olaj
a tetejükre valami apróság (dió, mandula, csokidarab)

Bekapcsoljuk a sütőt (180 fok). A banánokat egy villával jól szétnyomkodjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük. Egy sütőpapírral fedett sütőlemezre kanállal kupacokat teszünk, kissé lelapogatjuk, a közepükbe nyomunk valami finomságot (pl. diót), és mehetnek a sütőbe. Ha kezdenek barnulni, akkor készen is vannak. 
Piciknek is adhatjuk, mert ezek a kekszek kihűlés után is puhák maradnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...