2012. november 19.

Csokoládékrémes piskótatekercs ribizlizselével

Kövezzetek meg, tudom hogy már karácsonyi hangulat és miegyéb, de én a nyár ízeit éheztem... A fagyasztómban pedig mindig ott figyel pár kis doboz ribizli. Micsoda szerencse...! :)


Hozzávalók a piskótához:
4 tojás
pici só
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
Hozzávalók a krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1,5 dl joghurt
5 dkg kakaópor (nem instant)
Hozzávalók a zseléhez:
10 dkg ribizli
3 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
A díszítéshez ribizliszemek

A tojások sárgáját habosra kikeverjük a sóval és cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a keményre vert tojásfehérjékkel és a liszttel. Sütőpapírral fedett sütőlemezre simítjuk, és 160 fokon (légkeverés) megsütjük. Még 10 percre a sütőben hagyjuk nyitott sütőajtó mellett, azután nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és óvatosan a konyharuha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni, feltekerve.
A krémhez a hozzávalókat egy lábasban összemelegítjük, azután kihűtjük (időnként kevergetve).
A ribizlit egy lábasban a vízzel és cukorral felfőzzük, villával kissé szétnyomkodjuk a szemeket, és kis tálba öntve hagyjuk kihűlni. 
A piskótát megkenjük a krémmel, feltekerjük, és a tetejét is egyenletesen bevonjuk. Díszítjük, és a ribizlizselével tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...