2012. október 24.

Körtés csokitorta

A családban a nagymamám a "csokitorta-felelős", mert olyan finoman csinálja, mint senki más. 
Az idén anyukám október elejei születésnapjára egy körtés csokitortát néztem ki, el is készültem vele, igaz, csak estére, de lényeg a lényeg, másnap megkóstoltuk. És láss csodát: a krém a nagymamám-féle csokitorta krémje!! Mondanom sem kell, mindenkinek bejött az ízvilág, gyorsan el is fogyott. Szegény anya evett belőle tán a legkevesebbet. :)


Hozzávalók a tésztához:
12 dkg olvasztott vaj
3 dkg kakaópor
1 dl meleg víz
15 dkg liszt
4 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 dl tejföl
1 tojás
3 puha körte
Hozzávalók a csokikrémhez:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 dl joghurt
4 dkg kakaópor

Egy kisebb tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. Simára keverjük az olvasztott vajat, a kakaóport, és a meleg vizet. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot, hozzávegyítjük a kakaós egyveleghez, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. A masszát a tortaformába öntjük, és belenyomkodjuk a (meghámozott) körte cikkelyeket, vagy darabokat. Előmelegített sütőben (légkeverés, 150 fok) kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni. 
A csokikrémhez a hozzávalókat egy lábasban összeolvasztjuk (csak a míg a vaj fel nem olvad, utána már nem kell melegítgetni). Néha megkevergetve kihűtjük, és a torta tetejére kenjük. Tetszés szerint lehet díszíteni.
(Forrás: Nők Lapja Konyha, 2010/9)

2 megjegyzés:

  1. Körte és csokoládé, hmmm, csorog a nyálam!

    VálaszTörlés
  2. Igen, tényleg nagyon jó volt, sőt, még mehetett volna bele akár több körte is! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...