2012. október 1.

Fokhagymás koktélrák rukkola salátával

Nagyon egyszerű, gyors, de mégis különleges vacsora. Ezt a fajta koktélrákot sokszor elkészítem, van, hogy vajjal és pirítóssal esszük. Mennyei! :)

Hozzávalók:
1 zacskó fagyasztott koktélrák
3 gerezd fokhagyma
vaj 2 ek.
petrezselyem zöldje (lehet szárított is)
só, bors
száraz fehér bor
A salátához:
rukkola
madársaláta
kis mozzarella
koktélparadicsom
paradicsom
olívaolaj
oregano, bazsalikom
balzsamecet (én bazsalikomosat használtam)
A tálaláshoz:
citrom

A rákot kiolvasztjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és rádobjuk a koktélrákot. Ha már pár percig pirítottuk őket, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük apóra vágott petrezselyem zölddel, aláöntünk kb. egy deci fehérbort, és 10 percig abban pároljuk. 
A salátához a zöldeket összeforgatom a paradicsom szeletekkel, a koktélparadicsommal és a mozzarellával, enyhén sózom, meghintem kevés oreganoval és bazsalikommal, majd bepermetezem olívaolajjal és balzsamecettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...