2014. január 8.

Csokis-áfonyás karácsonyi keksz

Régebben nem szerettem kekszet sütni, ráadásul a férjem sem rajong értük, de mostanában kezdek rákapni a dologra. Egyrészt nagyon egyszerű elkészíteni a legtöbbjüket, mint például ezt is, és vannak közöttük kifejezetten finomak, mint például ez is. :) Sokáig elállnak egy kekszes dobozban, bármikor kínálhatjuk délutáni kávé vagy tea mellé, és rájárhatunk este 11 körül, amikor már csipegethetnékünk van. :) Vendégvárónak vagy ajándéknak is ideális, előre megcsinálhatjuk, mégsem veszít az élvezeti értékéből. 
Viszont ha tehetjük, tényleg VAJAT használjunk, ha a recept azt kéri - nem említhető egy napon a margarinos verziókkal...



Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 narancs reszelt héja és leve
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
10 dkg aszalt áfonya (én cukrozott aszalt vörösáfonyával csináltam)
10 dkg apróra vágott étcsokoládé (legjobb a narancsos Lindt ;)



A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 
A vajat, a cukrot, a narancshéjat, a narancs kifacsart levét, a liszttel és sütőporral összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a csokikockákat és az aszalt áfonyát. Átgyúrjuk. Kis gombócokat formázunk a masszából, a sütőpapírral fedett sütőlapra helyezzük, nedves kézzel lelapogatjuk, és 12-15 percig sütjük.

A recept innen van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...