2013. augusztus 26.

Sárgabarackos karaj

Egész évben a nyárra várunk, right? A strandolásra - szigorúan lángossal -, az átbeszélgetett éjszakákra a teraszon, a jéghideg sörre, a dinnyeszezonra, bikinire és hőgutára. Amikor nem kell havat lapátolni, száz réteg ruhát magunkra erőszakolni, iskolába járni, és tárva nyitva lehet hagyni az ablakokat - még éjjel is. Jajj, én imádom a nyarat. Elég jól tűröm a meleget, és rajongok ezért a szabadságért amit a kellemes időjárás jelent az embernek: ahhoz, hogy kiszaladj a kertbe, vagy elugorj a postára, nem kell se felöltözni, se cipőt húzni. Max. napszemüveget. De nálam az amúgy is alapfelszerelés. (Igaz az, hogy a kék szeműeknek érzékenyebben reagál a szeme a napfényre, vagy csak én gondolom ezt...?)
Aztán óvatosan egyre több a jele annak, hogy hamarosan itt az ősz, korábban sötétedik, többet esik az eső, és éjszaka is hűvösebb van. És én, a naprajongó mediterrán lélek, azt veszem észre magamon, hogy imádom az eső szagát, imádom hogy reggel megborzongok, ha kimegyek, mert már nincs olyan meleg, és olykor fázik a lábam a papucsban. Hiába, négyévszakos emberek vagyunk mi itt, a Kárpát medencében. Talán ezért is hiányoljuk sokszor a tavaszt, ami mostanában rendre elmarad. 
Amúgy még egy dolog emlékeztet épp aktuálisan, hogy vége a nyárnak: a héten már jönnek családlátogatni.... Jövő héten kezdjük az ovit. Úgy izgulok. Olyan jó volt most nyáron végig együtt. Összenőttünk... Ahhh. 

Ez még egy nyári recept. Tavaly felraktam a FB-ra is, gyakran megcsinálom.


Hozzávalók:
4-6 szelet karaj
sárgabarack
sok-sok reszelt sajt
fűszerek
(nagyon adekvát módon írtam le a hozzávalókat... khmm...)

A sertéskaraj szeleteket alaposan bedörzsöljük sóval, és megszórjuk sertésfűszer-keverékkel. Kizsírozott tepsibe (vagy jénaiba) fektetjük, és a puha felükkel lefele befedjük a megmosott-kimagozott-félbevágott sárgabarackokkal. Egyenletesen és jó vastagon meghintjük reszelt sajttal. 
200 fokra előmelegített sütőben lefedve sütjük 45-60 percig, majd fedés nélkül 20 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...