2013. augusztus 6.

Csokis-szederhabos cheesecake pohárkrém

Van az úgy, hogy a vendégváró menü elkészül akkor is, ha a vendégek nem jönnek... De mielőtt aggódni kezdenétek, biztosítok mindenkit, hogy a 8 pohárkrém elpusztítása családi körben a legkisebb gondot sem okozta. :)

Hozzávalók a csokihabhoz:
1,5 dl tejszín
10 kg étcsoki
3 dkg cukor

Hozzávalók a cheesecake-réteghez:
20 dkg krémsajt
1 tojás
75 g cukor
vanília aroma

Hozzávalók a szederhabhoz:
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
10 dkg szeder
10 g zselatin fix

A csokoládét, fél deci tejszínt és a cukrot egy lábasban összemelegítjük, aztán kevergetve megvárjuk, míg langyosra hűl. A maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk óvatosan a csokis masszával.
Kis poharakba (8 db) töltjük, és irány a hűtő.
A cheesecake réteghez a krémsajtot, a tojást, a cukrot és az aromát simára keverjük. Szilikon muffinformákba öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, akkor a csokihab réteg tetejére varázsoljuk őket. (Célszerű akkora poharakat használni, amekkora a sütőforma átmérője saccperkábé.
A szederhabhoz a szedret összeturmixoljuk. A tejszínt elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a zselatin fixet és a porcukrot, és ha jó kemény, akkor óvatosan összeforgatjuk a szederrel. Ez lesz a pohárkrém legfelső rétege, hűtsük egy kicsit., mielőtt nekiugrunk. 

A recept, mondanom sem kell, a csakapuffin málnás cheesecake brownie pohárkrémesített változata, de jelentem, szederrel is zseniális.  .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...