2013. március 7.

Tejszínes-kávés bonbon

Jelentkezzen aki szereti az illatos, omlós tejkaramellát. Ugyehogyugye? Milyen sokan vagyunk...? 
Mondok jobbat, kávés-tejszínes bonbon. A neve megtévesztő, de a texturája: pont mint a tejkaramellának, "ízileg" kis kávés fennhanggal.
MÁS: volt valaki konyhakiállításon? Az idén nem jutottam ki. Szomorú vagyok.. :((


Hozzávalók (egy 'beginners pack'-hez):
2 dl tejszín
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál instant kávépor
2 evőkanál porcukor
pici olaj

Egy lábasban a tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot kevergetve addig főzzük (közepes hőfokon), amíg szép világosbarna, sűrű masszát kapunk (türelem, türelem...). Hozzáadjuk a kávéport, és folyamatos keverés mellett még öt percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük az átszitált porcukrot. Az egészet egy kiolajozott, négyszögletes (vagy tetszőleges bon-bon) formába öntjük, és hűtőbe (nem fagyasztóba!) tesszük. Ha megszilárdult, kockákra (vagy bármilyen formára) vághatjuk. Én csináltam rudakat (a képen), és bon-bon emberkéket is. 
Csini dobozban, vagy celofánba csomagolva tökéletes ajándék.
(Forrás: Saját készítésű pralinék és bonbonok, Alexandra, 2012)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...