2012. szeptember 7.

Lazac Wellington módra

Igazi vendégváró vacsora recept.


Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
4 szelet lazac-filé
1 csomag paraj-krém
VAGY
40 dkg spenót, 1 dl tejszín
egy tojás

A leveles tésztát kinyújtjuk vékonyra. A spenótot.felolvasztjuk, melegítés közben fokhagymával ízesítjük, és sózzuk-borsozzuk (vagy a spenótot alaposan megmossuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, ugyanúgy ízesítjük, mint a fagyasztott verziónál, hozzáöntjük a tejszínt, összerottyantjuk, majd ha valamelyest kihűlt, összeturmixoljuk.). A lazacokat megmossuk, besózzuk, pár csepp citromot csepegtetünk rájuk, és félretesszük.
A spenót-masszát a kinyújtott leveles tészta egyik felére kenjük. Ráfektetjük szép sorjában a lazac-szeleteket, majs az egészet a leveles tészta másik felével betakarjuk, a szélét összenyomkodjuk. Egy lazán felvert tojással az egészet megkenjük. A tetején vágunk néhány rést. Fél órán át sütjük előmelegített sütőben (légkeverésen 170 fok).
Friss salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...