2012. szeptember 19.

Brownie

Még anno, egyetemista koromban, amikor még volt idő a barátnőkkel hosszasan és önfeledten cseverészni, egy finom kávé és még finomabb süti mellett, nem nézve az órát.... szóval akkor az egyik kedves barátném - akivel ismerkedésünk és barátkozásunk története talán a legkülönlegesebb az összes közül, de hosszú história, és nem is passzol a témánkhoz - többször is egy fantasztikus, forró, csokoládés, belül még szinte folyós finomsággal várt, amihez vaníliafagyi dukált. Egy idő után már előre "megrendeltem" tőle, ha találkozót beszéltünk meg. Azóta is kísért ennek az édességnek az élménye! Munkás keresgélés után találtam egy ideális receptet a rekonstruálásra, mégpedig elég kézenfekvő helyen: a Csak a Puffin oldalán a narancsos brownie recept (narancs nélkül) tökélesen bevált. Annyit módosítottam rajta, hogy barna cukrot teszek bele sima cukor helyett, és egy picit több csokoládét. A sütési idő csökkentésével belül még lágy marad a tészta, azon melegében fagylalttal tálaljuk!


Hozzávalók:
20 dkg vaj (nem margarin!!)
30 dkg barna cukor
2 púpos evőkanál kakaópor (nem instant)
10 dkg étcsokoládé (jó minőségű)
3 nagy tojás
10 dkg liszt

Az elkészítése roppant egyszerű. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk egy kis tepsit vagy tűzálló edényt (kb. 20×20-ast). A vajat összemelegítjük egy lábasban a cukorral, kakaóporral, és a felkockázott csokoládéval. Ha összeolvadtak, levesszük a lábast a tűzről, belekeverjük a gyengéden felvert tojásokat, végül beleforgatjuk a lisztet. A tepsibe beleöntjük a tésztát, és addig sütjük, amíg még belül lágy (20-25 perc)! Ezt folyamatos tűpróbával ellenőrizhetjük. Forrón, fagylalttal és gyümölcsökkel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...