2012. július 13.

Csokis-málnás tortácska

Nyáron szeretem az ilyen egyszerű sütiket, mint ez is, és mint például az epres piskótatorta, vagy a cseresznyés lepény. Van még egy kedvenc sárgabarackos sütim is, de addig-addig babázgatok hogy az idén nem tudom megsütni, mert már lassan elfogy a sárgabarack a piacokról... De mentségemre szóljon hogy kettő gyerek határozottan (és néha hatványozottan...) több, mint egy... :))


Hozzávalók:
20 dkg liszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor
fél zacskó sütőpor
20 dkg puha vaj
csipet só
30 dkg cukor (nálam Update Zero édesítő, 75 g)
kevés rum aroma
3 tojás
Hozzávalók a tetejére:
40 dkg málna
cukor ízlés szerint
8 dkg étcsoki


Előkészítünk egy tortaformát (én sütőpapírral szoktam kibélelni), és előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverésen 160). A tészta hozzávalóit kézi-mixerrel összekeverjük, és a tortaformába borítjuk.
A málna felét kevés cukorral (2-3 ek.) jól összekeverjük, szinte pépesre. Rákenjük a tésztánk tetejére. A csokoládét apróra tördeljük, és szintén a tészta tetejére szórjuk. Végül a megmaradt málnaszemekkel meghintjük a tortácskát. Háromnegyed órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha a teteje égne, fedjük le alufóliával.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...