2012. július 24.

Ribizlis-túrós piskótatekercs

Első lépésként készítünk egy jó kis házi ribizli-dzsemet, ami nem csak sütikbe, de magában, péksüteménnyel fogyasztva is isteni!!...
Aztán sütünk egy piskótalapot, kikeverjük a túrókrémet, és összerakjuk a tekercsünket. Ennyi. Nem akarok hazudni, de nagyságrendileg 10 perc alatt fogyott el az egész. :) Ma terveim szerint újra megsütöm, kicsit másképp. :)


Hozzávalók a piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
fél zacskó sütőpor 
csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg túró
2 dl natúr görög joghurt
fél zacskó zselatin fix
6 evőkanál cukor (nálam 1,5 evőkanál Update Negyed Kanál Cukor)
egy citrom reszelt héja
1 evőkanálnyi citromlé
1 evőkanál vanília aroma

ribizli lekvár és ribizli (kb. egy kis maréknyi)

Kézi mixerrel szép krémesre kikeverjük a túrót a joghurttal és a többi hozzávalóval.
A kihűlt piskótalapot megkenjük a lekvárral, óvatosan rákenjük a túrókrémet (hogy ne keveredjen össze a lekvárral), majd megszórjuk ribizli szemekkel. Ügyesen feltekerjük, és a hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Tálaláskor meghintjük porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...