2012. január 5.

Mustáros virslis kifli

Nekem ez a kedvenc receptem Gabitól! Hasonló a korábban már ismertetett virslis kiflihez, lényegi különbség, hogy itt mustárral kenjük meg a tésztát. Kiváló sörkorcsolya.

Hozzávalók:
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
1 tojássárgája
1 tk só
1 dl olaj
40 dkg liszt

virsli
mustár
margarin

1 tojásfehérje
reszelt sajt

A lisztet egy nagyobbacska tálba borítjuk, közepébe mélyedést készítünk, amibe beleöntünk valamennyi langyos tejet, belemorzsuljuk az élesztőt, és rászórjuk a cukrot. Hagyjuk felfutni (kb. 10 perc), majd a tésztához való összes hozzávalóból könnyű tésztát gyúrunk (a tej mennyiségével szabályozhatjuk a tészta állagát). Egy órán át pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük mustárral, és egyenlő szárú háromszögekre vágjuk. A háromszög "aljára" egy fél virslit fektetünk, rákenünk kevés margarint, és feltekerjük, hogy csinos kiflicskét kapjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket (ne túl közel, mert nőnek!), lekenjük a tojásfehérjével, és reszelt sajtot teszünk a tetejükre. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...