2012. január 16.

Fasírtgolyók

Nagyon jópofa kis vendégváró falatkák, ha fogvájóra mindenféle ínyencséggel egyetemben felfűzzük! 
Hidegen és melegen is finom.

Hozzávalók:
60 dkg darált hús (fele marha-, fele sertéshús)
2 tojás
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
3 teáskanál pirospaprika
3 kávéskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só
12 dkg szeletelt fehér kenyér
pár deci (3-4) tej
olaj a kisütéshez 

A kenyeret beáztatjuk a tejbe. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk. Közben az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.A darált húst beletesszük egy nagyobbacska tálba, összedolgozzuk a kinyomkodott kenyérrel, hagymával, és az összes többi hozzávalóval. Az olajat felforrósítjuk, nedves kézzel 2-3 cm átmérőjű golyókat formázunk, és időnként megforgatva kisütjük. 
A recept a NOSALTY-ról van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...