2011. szeptember 2.

A világ leggyorsabb sütije

Nah, elöljáróban csak annyit, hogy az ínyencek itt most gyorsan ugorjanak is tovább. Ez nem nekik való sütemény. Aki viszont krónikus időhiányban szenved, és/vagy időnként rátör a szénhidrátéhség, és/vagy időnként a gyermekei törnek rá szénhidrátéhségükkel, azok lehet, hogy néha-néha szívesen elkészítik ezt az ötperces édességet.

Hozzávalók az alaprecepthez:
4 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
1 tojás
4 evőkanál tej
2 evőkanál olaj

Ez kiegészíthető darált dióval, aszalt gyümölcsökkel, csokoládédarabkákkal, lekvárral, stb.

A képen szereplő verzió aszalt áfonyával és egy evőkanál eperlekvárral készült.

A hozzávalókat összekeverjük, és aszerint, mekkora adagokat szeretnénk, szétosztjuk 2-4 csészébe. A mikróba tesszük kb. 3 percre, és kész is. :)) Tálaljuk csokiöntettel, pudinggal, lekvárral, tejszínhabbal, gyümölcsmártással, vagy amihez kedvünk van.
Ami az ízhatást illeti, ne várjuk ugyanazt, amit mondjuk egy kakaós piskóta nyújtani tud. Ezt az ételt tényleg szigorúan a fent felsorolt esetekben készítsük. Vendégvárásra az én ízlelőbimbóim szerint nem alkalmas.
Frissen, még langyosan fogyasszuk, később kiszárad a tészta!

Tálalási javaslat :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...