2011. augusztus 29.

Lecsós pirított tészta

Vacsora, hétköznapokra.


Hozzávalók a lecsóhoz:
két közepes fej vöröshagyma
fél kg paradicsom
2 paprika
10 dkg puha belsejű enyhén csipős házikolbász
2 pár virsli

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg laskatészta
3 tojás
2 evőkanál tejszín
só, frissen őrölt bors
5 dkg reszelt sajt

Tetejére: reszelt sajt

Csinálunk egy lecsót;
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát kis kockákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát és a paprikát együtt összefonnyasztjuk. Közben a paradicsomokat pár percre forró vízbe ültetjük, lehúzzuk a héjukat, majd összekockázzuk. A paradicsomot és a felkarikázott kolbászt a paprikás hagymához adjuk, borsozzuk, és együtt rotyogtatjuk. Negyed óra után beledobáljuk a felkarikázott virsliket, és 3-4 pár perc után kész is.

Csinálunk egy pirított tojásos tésztát;
Megfőzzük a tésztát, borsozzuk, és egy nagy serpenyőben forró olajon megpirítjuk. A reszelt sajtot összekeverjük sóval, a tojásokkal és a tejszínnel, nyakonöntjük vele a tésztát, és fél percig kevergetve pirítjuk tovább. 

Végezetük a tésztára ráhalmozzuk a virslis lecsót, és sajtot reszelünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...