2011. augusztus 25.

Kefíres lángos

Hát ennyi strandolás után muszáj otthon is készíteni lángost!! Mégpedig kefíres változatot, mert ez nem szívja magába az olajat. Nem bonyolult, nagy előnye, hogy a tésztája fagyasztható - így bármikor újra a strandon érezhetjük magunkat, akár ősszel is. :)

Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg rétesliszt
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
egy kis pohár kefír
egy csapott evőkanál só

Az élesztőt a meglangyosított tejben, a cukorral felfuttatjuk. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, s hozzákeverjük a sót. A sóval elkevert lisztbe egy kis mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, s egy kicsi lisztet kavarunk hozzá, egy konyharuhával letakarjuk, és kb. negyed órát hagyjuk pihenni meleg helyen. Ezután hozzáadjuk a kefírt, összedolgozzuk a tésztát, és ismét pihentetjük fél óráig. A tésztából kis golyókat formázzunk, kicsit húzogassuk szét, és hagyjuk őket 5 percig pihenni, amíg felforrosítjuk az olajat. Majd egyesével lángos alakúra formázzuk a tésztát, és bő forró olajban kisütjük. 
Tegyünk rá fokhagymát, tejfölt, sajtot, ízlés szerint!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...