2011. szeptember 8.

Tokaji csirkemell

Igazi őszi recept! Szőlős-mazsolás-boros finomság!

Hozzávalók:
egy egész csirkemell filézve
fél zacskó arany-mazsola
kb. 1,5 dl tokaji aszú
1 dl tejszín
1 tojássárgája
egy evőkanál méz
kb. 20 nagy szem szőlő
olaj

A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szőlőszemeket megmossuk, kettévágjuk és kiszedjük belőle a magokat.
A mazsolát a borral egy kis lábasban összeforraljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt megpirítjuk. Alacsonyabbra vesszük a hőfokot, ráöntjük a boros mazsolát, még kevéske vizet, és lefedve kb. 20 percig pároljuk. A tejszínt, a tojássárgáját és a mézet jól kikeverjük. A húsra rádobjuk a szőlőszemeket, és ráöntjük a tejszínes keveréket is. Összeforraljuk, és rizzsel tálaljuk. Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...