2011. február 1.

Barackos csirkemell

Ez az étel a tipikus vendégváró, hiszen nem lehet vele "mellélőni", a gasztro-ragadozók és a csipegető diétázók is egyaránt szívesen fogyasztják. Arról nem is beszélve, hogy miután összeállítottuk, nincs más feladatunk, mint betolni a sütőbe. Így az időzítést is kiválóan meg tudjuk oldani: épp akkora lesz készen, amikorra a korgó gyomrok kívánják.

Hozzávalók:
1 csirkemell filé
1 doboz őszibarack befőtt
2 fej lilahagyma, vagy 1 szál póréhagyma
1 dl tejszín
20 dkg sajt
sültcsirke-fűszerkeverék

A csirkemellet megmosom, kettévágom, majd vízszintesen is kettészelem, így 4 szelet húst kapok. Besózom, bedörzsölöm sültcsirke-fűszerkeverékkel, és egy jénai tál picit kiolajozott aljába fektetem őket szorosan egymás mellé. Tetejükre kevés olajat csurgatok. Megtisztítom a hagymát, és vékonyra felszeletelem. Szétszedem a karikákat, és a "csirke-ágy" tetejére szórom egyenletesen. A felezett őszibarackokat legyezőszerűen egyik oldalukon bevagdosom, és szépen sorban a tálba, a hagymákra helyezem. A tejszínt összekeverem 3 evőkanál befőtt-lével, és ráöntöm az ételünkre. Tetejét jó vastagon reszelt sajttal hintem meg. Előmelegített sütőben 210 fokon lefedve 35-40 percig sütöm, majd leveszem a fedést és megpirítom a tetejét negyed óra alatt. A végén a levet kiöntjük alóla. Rizzsel kínálhatjuk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...