2013. december 22.

Mézeskalácsos pohárkrém

Épp a képeslapokat írom, mézeskalács hegyek között. Tudom, már nem ér oda karácsonyig... És ódivatú is vagyok. Tudom. De olyan jó érzés képeslapot kapni, nem? Ma meg különösen felértékelődött egy materializálódott "Boldogkarácsonyt", lévén hogy email facebook és társai mindent visznek. Egy karácsony után kapott karácsonyi üdvözlet még nagyobb meglepetés lesz... :)
A mézeskalácshegyek apropóján, ez egy éppen csudajó, sokfogásos karácsonyi menü után is könnyen lecsúszó pohárkrém. Én csak úgy hívom: édes mézes krémes. Haha. :) Nincs kockázat, mindenkinek bejön.  


Hozzávalók:
fél liter tej
6 dkg liszt
12 dkg cukor
4 tojás sárgája
2 teáskanál vanília aroma
fél citrom reszelt héja
3 dl tejszín
2 evőkanál cukor 
mézeskalácsok

A fél liter tej nagy részét feltesszük melegedni, egy keveset félrerakunk.
Egy tálban kézimixerrel csomómentesre keverjük a lisztet, cukrot, tojássárgáját, vanília aromát, citromhéjat és a félretett hideg tejet. Óvatosan hozzáöntjük az időközben felmelegített többi tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábasba és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Kitesszük hűlni.
A tejszínből a cukorral kemény habot verünk. Egyharmadát beleforgatjuk a kihűlt krémbe. 
Összeállítjuk a desszerteket: egy mézeskalácsot összetörünk kisebb darabokra, ez kerül a pohár aljára, rá a krém, rá ismét egy mézeskalács összetörve, végül tejszínhab. A tetejére mehet szórócukor, mandulalapocskák, vagy csokireszelék.
Hasonlóakat találtok Puffin-néninél itt és itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...