2013. december 22.

Karácsonyi muffin

Ha jól sejtem, manapság a legtöbb háziasszony és/vagy anyuka elég elfoglalt, még karácsonykor is - vagy leginkább karácsonykor... ;) Ki a munka miatt, ki a gyerekek miatt, ki a munka és a gyerekek miatt. Pedig ilyenkor mindenki sütit akar enni, az is, aki amúgy nem annyira édesszájú, ráadásul az óvodai-iskolai ünnepségek szezonja is ilyenkor van. Nem is folytatom. Ezért aztán hoztam egy nagyon gyorsan összedobható, de mégis "karácsonyias" sütit, ami tulajdonképpen egy egyszerű muffin, nem szégyen, de egy kis finomhangolással egészen pazar karácsony-íze lesz. :)


Hozzávalók:
360 gramm natúr joghurt
1 tojás
65 ml napraforgóolaj
1 zacskó vaníliás cukor
345 gramm liszt
200 gramm cukor
fél zacskó sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
csipet só
3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg tejcsokoládé
marcipán (vagy marcipános szaloncukor)
némi dekoráció
 
Először kézi habverővel összekeverjük a joghurtot, a tojást, az olajat és a vaníliás cukrot. Utána külön a száraz hozzávalókat: a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót, fűszert és az apró darabokra tördelt csokit. Végül hozzáadjuk a joghurtos masszához, és összevegyítjük. 
A muffintepsi mélyedéseibe tett papírkapszlikba elosztjuk a tészta felét. Marcipángolyókat teszünk a közepébe (vagy egy-egy marcipános szaloncukrot, mint most én), majd a maradék tésztát is rákanalazzuk. 180 fokon 25 percig sütjük (tűpróba). 
A tetejére télies marcipán dekorációt készítünk (fenyőfa, csillag, stb.), nutellával oda tudjuk ragasztani.
Szebbek lesznek a muffinok, ha először a teljes tetejüket befedjük natúr marcipánnal (mint egy havas táj), és rá helyezzük a díszítéseket.
Az Interspar-ban vettem karácsonyi kapszlikat, és ezek a cuki télapós-karácsonyfás beleszúrós díszek is jártak hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...