2013. szeptember 20.

Nutellás cupcake

Említettem már, hogy marcipánt formázni legkreatívabban a gyerek gyurma-készletével lehet? De tényleg. És milyen nagyszerű, hogy egy szimpla muffin-alapreceptből (persze ez egy jól működő, díjnyertes alaprecept, a SUGAR! cukrászat tulajdonosától) kevés nutellával és némi marcipánnal reprezentatív desszerteket készíthetünk. Használtam még dekor-gyöngyöket, és cukor-tollat is.
A muffin receptje a sajtkrémes cupcake esetében használt alaprecept. A különbség mindössze annyi, hogy amikor a tésztát a kapszlikba kanalazzuk,  közepébe nutellát teszünk. Amikor kisültek és kihűltek a muffinok, a tetejüket nutellával kenjük meg, hogy tapadjon rá a marcipán. Kevés is elegendő!


Hozzávalók a muffinokhoz (12 db):
360 gramm natúr joghurt
1 tojás
65 ml napraforgóolaj
1 zacskó vaníliás cukor
345 gramm liszt
200 gramm cukor
fél zacskó sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
csipet só
Egyéb hozzávalók:
nutella, marcipán, dekor-elemek
Egy tálban kézi habverővel összekeverjük a joghurtot, a tojást, az olajat és a vaníliás cukrot.
Egy másik tálban a többi hozzávalót. A két tálat végül összeöntjük és összevegyítjük. A muffintepsi mélyedéseibe tett papírkapszlikba elosztjuk a tészta felét. Kiskanállal nutellát adagolunk a közepébe, majd a maradék tésztát és elosztjuk. 180 fokon 25 percig sütjük (tűpróba). 
Ha kihűltek a muffinok, a tetejét nutellával megkenve "ragasztjuk" rá a marcipán díszítéseket.

2 megjegyzés:

  1. Teljesen egyet értek, én is gyakran használom a gyurmakészletet formázáshoz, sőt (!) én használom a legtöbbet... :-DDD Szuper ez a recept, mentettem is! :)

    VálaszTörlés
  2. Vicces hogy én jobban várom hogy újabb gyurmakészletet kapjon Réka, mint ő maga! :)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...