Egyik kedvenc nyári süteményem anyukám sárgabarackos kakaós-piskótája. Erre az ízvilágra rímelve szoktam sárgabarackos brownie-t készíteni, mert az is egyszerű, ám összhatásra remek. Most muffin-formában készült el ez utóbbi, némi ribizlivel és jó adag szeretettel - ugyanis a kollégáimnak vittem.
Hozzávalók:
10 dkg jó minőségű étcsokoládé (nálam Lindt)
10 dkg vaj
15 dkg barna cukor
2 tojás
4 púpos evőkanál liszt
6 db kicsi sárgabarack
fél marék ribizli
A csokit, a vajat és a cukrot közepes lángon összeolvasztjuk. Ha egynemű lesz a keverék, a tűzről levéve és némi kevergetés után (hogy ne legyen túl forró) hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd a lisztet.
A muffinformákba rakunk egy kevés brownie-tésztát, belehelyezünk mindegyik kapszliba egy-egy fél sárgabarackot, azután újból tészta, végül ribizliszemeket szórunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése