2013. július 23.

Joghurtos túróhab ribizlivel

Nyáron sokszor csak valami könnyed nyalánkságra éhezünk, ami csillapítja az édesség iránti vágyunkat, de nem túl kalóriadús, így a fürdőruha-szezon közepén. :) Ja, és kábé két perc összerakni. Egyre szimpibb, ugye? :)
Zárójelben odaírtam a "normál" hozzávalókat is, szerencsés alkatúaknak. 


Hozzávalók:
25 dkg túró (ha sikerül beszerezni, akkor a krémes állagú a legjobb, lehet ilyet kapni Aldiban, Coopban,...)
3 dl tejszín
150 g natúr joghurt
1 csomag Norbi Update Vanilla Sweet (2 csomag vaníliás cukor)
1 evőkanál Norbi Update Zero (4 evőkanál cukor)
1/3 zacskó expressz zselatin fix
egy teaskanálnyi vanília aroma
egy citrom reszelt héja

egy jókora tálka ribizli

A tejszínt a vaníliás cukorral és a zselatin fix-szel (kb. fél perc után adjuk hozzá) kemény habbá verjük. A krémes állagú túrót összeturmixoljuk a joghurttal, a cukorral, a vanília aromával és a reszelt citromhéjjal.
A túrós keverékbe óvatosan beleforgatjuk a kemény tejszínhabot.
Végül összeállítjuk a pohárkrémeket: 4 pohár aljára teszünk egy-egy réteg ribizlit, rá túrókrémet, újra ribizli, újra túrókrém, és a tetejére megint ribizli. A túrókrém nem túl édes, semleges ízét kiegészíti a ribizli kissé fanyar aromája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...