2013. április 9.

Sonkás kifli

Remek lehetőség a húsvéti sonka felhasználására, mi "azon melegében" vacsorára ettük, de gyerekeknek tízóraira-uzsonnára is remek. Az alap a sós kifli receptje, a hozzávalók tekintetében minimális módosítással.


Hozzávalók (12 db kiflicskéhez):
20 dkg süteményliszt
10 dkg finomliszt
7 g szárított élesztő
1 dl víz
1 dl tej
1 teáskanál cukor
2,5 evőkanál olaj
1 teáskanál só
Hozzávalók a töltelékhez:
6 dkg vaj (vagy margarin)
15 dkg sonka

A töltelékhez az apró darabokra vágott sonkát aprítógépbe tesszük, és hozzáöntjük az olvasztott vajat. Összeturmixoljuk, míg krémes állagot nem kapunk. (Ha szükséges, még nyugodtan öntsünk hozzá olvasztott vajat, hogy kenhető masszát kapjunk.)
A kiflik elkészítése megegyezik a sós kifli elkészítésének menetével, annyi eltéréssel, hogy nem 16, hanem csak 12 cikkelyre vágjuk a kinyújtott tésztát, illetve a töltelék értelemszerűen a sonkakrém lesz. A kiflik tetejét vízzel lefröcsköljük, megszórjuk kevés reszelt sajttal (vagy valami maggal), és kb. 20 perc alatt előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...