2013. április 22.

Karalábéleves vajgaluskával

A tavaszt laza mozdulattal átugrottuk, pedig milyen jó szöveg lett volna hogy "üde tavaszi leves...". Lényeg hogy vegyetek-egyetek karalábét, ilyenkor még nagyon finom, egy ilyen leves pedig pillanatok alatt összedobható. Én még bébiételt is turmixoltam belőle! :)


Hozzávalók: 
3 fej karalábé
vaj vagy margarin - kb. 5 evőkanálnyi
liszt
egy teáskanál pirospaprika
egy tojás

Kb. 2 evőkanálnyi vajat felhevítünk, és ráborítjuk a kis kockákra vágott karalábét. Sózzuk (lehet hozzáadni delikátot is egy picit), és fedő alatt félpuhára pároljuk (10 perc). Két evőkanál liszttel meghintjük, és kicsit kavargatva pirítjuk (1 perc). Hozzáadjuk a pirospaprikát is, és felöntjük másfél liter vízzel. Amíg felfő, addig elkészítjük a vajgaluskát. A maradék puha vajat összekeverjük a tojással, és pici sóval. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepes állagú galuskatésztát kapjunk. Ha megfőtt a levesünkben a karalábé (kóstolás), vizes kanállal beleszaggatjuk a galuskát, és pár perc múlva elzárhatjuk. Közben győződjünk meg róla, hogy elég sós e a levesünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...