2013. január 10.

Kókuszos bonbon (vagy szaloncukor)

El sem hittem hogy ilyen egyszerű míg meg nem csináltam. Golyócskáknak vagy szaloncukornak (rudaknak) is lehet formázni. 


Hozzávalók:
5 dkg kókuszreszelék
4 dkg cukor
fél vaníliarúd
125 ml tejszín
kb. 15 dkg étcsokoládé (vagy fehércsokoládé)

A tejszínt és a cukrot elkezdem melegíteni egy lábasban. Belekaparom a vanília-magokat, és hozzáöntöm a kókuszreszeléket. Kevergetve addig főzöm, amíg besűrűsödik. Hűtőbe teszem. Ha jól megdermedt, golyókat vagy rudakat formázok belőle, és ismét visszateszem őket hűlni. 

A csokoládé kétharmadát gőz fölött megolvasztom, levéve elkeverem benne a maradék egyharmadot. Visszateszem gőz fölé, de közben elzárhatom a tűzhelyet. Fontos, hogy jó minőségű csokoládét használjunk, különben nem lesz szép a végeredmény!! A folyékony csokoládéban meghempergetjük egy mozdulattal a golyócskákat, és sütőpapírral fedett tálcára tesszük, irány a hűtő. Ha készen vannak, a talpacskáikat, ahol melléfolyt a csoki, meg lehet kozmetikázni, végül papírkapszliba ültetve vagy szaloncukor-papírba csomagolva kitűnő ajándékok lehetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...