2012. december 17.

Sült alma

Ha esetleg megcsömörlenétek a karácsonyi édesség dömpingben, vagy szimplán csak valami egészséges uzsonnát adnátok a gyerekeknek, akkor olá: sült alma. Jelzem, a pici babák is ilyen formában szeretik leginkább az almát, a szokásos savanykás reszelt almapüré helyett (de nekik a töltelékből ne adjuk 1 éves kor alatt). :)


Hozzávalók:
alma
almánként egy keksz
                  2 teáskanál méz
                  3 szem dióbél
(alufólia)

Az almákat megmossuk, és kivágjuk a magházukat felülről úgy, hogy egy üreg keletkezzen. A lyukacskába beletördeljük a kekszet és a dióbeleket, és rájuk csurgatjuk a mézet. Egy alufóliába becsomagoljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon fél óráig sütjük. Az alma sülve isteni finom édes!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, én is nagyon szeretem! Szegfűszeget is szoktam szúrkodni bele, hihetetlen illat lesz tőle a konyhában... :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...