2012. december 22.

Csokis-diós-banános tortácska

Igazi télies kevert süti kezdőknek és rohanóknak.


Hozzávalók:
3 tojás 
17 dkg cukor (én 45 g Update Zero-t használtam)
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
2 érett, pépesített banán
15 dkg liszt
5 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tört dió

A tojást habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Belekeverjük a banánpépet, majd a sütőporos, darált diós liszttel alaposan elkeverjük. Végül beleforgatjuk a diódarabokat és az apróra tört étcsokoládét. Szilikon-formába, vagy kivajazott-kilisztezett kicsi tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben légkeverésen 160 fokon kb. fél óra alatt megsütjük (tűpróba). Ha kihűlt, vastagon megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...