2012. december 15.

Linzer

Ciki - nem ciki, még soha nem csináltam linzert. De Kata barátnőm adott egy bevált receptet, így nem blindre mentem. Fénymásolat: rajta kiegészítések, korrekciók, megjegyzések. Imádom az ilyet. Élet-szagú!! Rajta a csodás háziasszonyok keze nyoma!!... Anyukámnak is mennyi ilyen lapul az alsó fiókban!!...
Én édesítőszerrel készítettem, jelzem: cukorral finomabb - állítólag, merthogy nekem azért így is bejött. :) 


Hozzávalók:
25 dkg liszt (vagy 15 dkg liszt és 10 dkg darált dió)
1 csapott evőkanál sütőpor
10 dkg cukor (nálam 2,5 dkg Update Zero)
1 egész tojás
csipetnyi só
125 g hideg vaj (vagy margarin)
Az összeragasztáshoz: lekvár, én málna lekvárt használtam
A tetejére: porcukor

A lisztet a sütőporral összekeverjük. Közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a sót, a cukrot és a tojást. A kis kockákra vágott vajjal végül gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Folpack-ba csomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük. 
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát, és szaggatunk belőle valamilyen (virág) formát, illetve ugyanennyi hiányzó közepű formát. Sütőpapírral fedett sütőlemezen, előmelegített sütőben 170 fokon 8-10 percig sütjük. A teli-linzereket megkenjük felmelegített lekvárral, és ráragasztjuk az üres közepű darabokat. Vastagon megszitáljuk porcukorral, és a közepét feltöltjük lekvárral. 
Fém dobozban tároljuk. Szépen megpuhulnak.

2 megjegyzés:

  1. Még én sem sütöttem sosem, de épp készülök feltenni a nagymamám receptjét! :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá!! :)
      Nagyon megérte megsütni, olyan régen ettem, és annyira finom volt.... :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...