Ha esetleg megcsömörlenétek a karácsonyi édesség dömpingben, vagy szimplán csak valami egészséges uzsonnát adnátok a gyerekeknek, akkor olá: sült alma. Jelzem, a pici babák is ilyen formában szeretik leginkább az almát, a szokásos savanykás reszelt almapüré helyett (de nekik a töltelékből ne adjuk 1 éves kor alatt). :)
Hozzávalók:
alma
almánként egy keksz
2 teáskanál méz
3 szem dióbél
(alufólia)
Az almákat megmossuk, és kivágjuk a magházukat felülről úgy, hogy egy üreg keletkezzen. A lyukacskába beletördeljük a kekszet és a dióbeleket, és rájuk csurgatjuk a mézet. Egy alufóliába becsomagoljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon fél óráig sütjük. Az alma sülve isteni finom édes!
Nagyon finom, én is nagyon szeretem! Szegfűszeget is szoktam szúrkodni bele, hihetetlen illat lesz tőle a konyhában... :-)
VálaszTörlés